Novinky ze Svazu Čechů

• Stipendie na školní rok 2020/2021

Soupis studentů středních škol, kterým je na základě rozhodnutí komise schválená stipendie na školní rok 2020/2021:

• Hana Horki
    • Klara Tuček
    • Melissa Holinka
    • Ana Palavra
    • Zita Žabić
    • Ivana Rizner
    • Amanda Bažant
    • Paula Horvat
    • Tea Vacek
    • Leona Pelikan
    Končenické hody - Den české kultury a gastronomie v Končenicích

Dny české kultury v Končenicích přerostly do velkolepé dvoudenní akce s bohatou garstronomickou, sportovní i kulturně uměleckou nabídkou. Konaly se 12. a 13. srpna. Více v Jednotě

Týden české kultury v Daruvaru

Týden české kultury ke 110 letům České besedy Daruvar – Pěšiny zámeckého parku lemovaly stánky, park před zámkem patřil hudebníkům a tanečníkům, na školním hřišti byl majáles. Více v Jednotě

Den české kultury v Mezurači

Česká beseda Mezurač uspořádala v sobotu 8. července Den české kultury s ukázkou žní, jak vypadaly kdysi. Součástí bohatého programu byla i přednáška o chorvatsko-českých vazbách a bohatý večerní kulturně-umělecký program. Více v Jednotě

Oslava v Prekopakře

Oslava 110. výročí založení České besedy Prekopakra se konala 8. července v rámci čtvrtého Dne české kultury a byla součástí Pakrackého léta. Pořadatelé – Svaz Čechů v Chorvatsku a Česká beseda Prekopakra za finanční podpory Rady pro národnostní menšiny RCH byly při té příležitosti hostiteli mnoha spolků. Slavnosti se zúčastnili i přátelé z Postřekova z České republiky. Více v Jednotě

Porada o vyúčtování

V pátek 7. července odpoledne se ve Svazu Čechů konala porada o pololetním vyúčtování prostředků z Rady pro národnostní menšiny, kterou vedli tajemník Svazu Ivan Vrbický a účetní referentka Danijela Šilobodcová.
    Porady se zúčastnili členové sedmnácti krajanských spolků. Po dvouhodinové pracovní schůzi I. Vrbický všem představitelům spolku rozdal hesla, s kterými se mohou přihlásit na webové stránky Rady pro národnostní menšiny a vyplnit jednotlivé formuláře a online přihlášku zaslat včas.

Kalendář akcí Svazu Čechů v RCH v roce 2021